Chokladrutor med valnötter & russin

Min pappa har fyllt år och imorgon vankas det kalas! Han önskade att jag skulle baka chokladrutor till han efter att han hade hittat ett recept han tyckte lät spännande. I det receptet han hade skulle det vara tranbär i, (ingen favorit…) men jag bytte ut tranbären mot russin istället. Själv älskar jag Marabous choklad med frukt och nötter i, och dessa chokladrutor är ganska likt i smaken 😍Receptet blir cirka 12st chokladrutor.Ingredienser:150 g mörk choklad2 dl messmör 3 dl cornflakes1 dl russin1 dl valnötter, grovhackade1-2 msk kokosGör såhär: Smält chokladen tillsammans med messmöret över ett vattenbad. När allt är nedsmält rör du ner cornflakesen, russinen och valnötterna. Rör om tills allt är täckt av chokladen. Leta upp en hyfsat liten form, cirka 15x20cm. Täck med bakplåtspapper och fördela ut chokladsmeten jämnt i formen. Toppa med kokos. Låt stelna i kylskåp cirka 2 timmar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s