Äppelmohito

Då var det helg igen! Den här drinken fixade min sambo ihop förra helgen som vi även bjöd grannen på innan vi skulle ha party. Blev en riktig hit 😉 Kan ju självklart göras alkoholfri, säkert minst lika god för det.

Trevlig helg på er!

Receptet räcker till 2 glas.

Ingredienser:

4 dl äppeljuice

4 msk strösocker

1 1/2 lime

1/2 kruka myntablad

1 tsk råsocker

12 cl ljus rom (valfritt)

Cirka 1-2 dl naturell ramlösa

Is

Gör såhär:

Koka upp äppeljuicen med strösockret och låt koka tills mängden vätska har halverats. Ta av från plattan och låt svalna! Under tiden mosar (muddlar) du limen tillsammans med råsockret och hälften av myntan. Ta fram en shaker och shaka ihop limeblandningen med is & ljus rom. Häll upp i två glas. Fyll upp hälften av glasen med krossad is och sedan tar du den nerkokade äppeljuicen och häller i. Fyll upp resten av glasen med ramlösa. Dekorera med myntablad och en limeklyfta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s